Festival krafi

U Kršanu održana gastro manifestacija Krafifest (foto)

0
Krafifest 2024
Krafifest 2024

U Kršanu je 1. svibnja u podne otvoren Krafifest, festival krafa. Osim kuhanih, prženih i flambiranih krafa s raznim vrstama slatkih i slanih nadjeva, što je idealan desert, može se prije toga pojesti neki specijalitet s roštilja, tjestenina, odojak, pršut i sir i sve to sljubiti s vinima iz Vinarije Vosilla.

 

Iznenađenje ove godine bio je nastup Pićanskih mažoretkinja u četiri sekcije: velike, manje, male i najmanje. Pljesak i ovacije koje su dobile podiglo im je samopouzdanje prije skorog odlaska u Francusku na natjecanje. Isto tako srdačan pljesak izmamio je nastup malih 'Zlatelića' plesača KUD Ivan Fonović Zlatela iz Kršana te Kršanksih ljiljana koji su nastupili u popodnevnim satima.

Poznati koji su se ove godine pridružili samozatajnoj ekipi u, recimo to pjesnički, bjesomučnom 'krafiranju' bili su kantautorica Elis Lovrić, pjesnikinja i dizajnerica interijera Roberta Razzi i modna dizajnerica iz Pula Anja Stehlik. Spomenimo i to da je standardni član kršanske ekipe 'krafatora' predsjednik Općinskog vijeća Kršana Lucian Mrzlić, koji je ove godine flambirao krafe. Krafifest je, naravno, posjetio i kršanski načelnik Roman Carić, a da sve teče u redu skrbila je direktorica TZ Općine Kršan Ariana Brnetić.

Publiku su zabavljali bend 'Cukar i Kafe' i harmonikaš Dean Jedrejčić kojega je moderator programa Neno Pavinčić predstavio kao neumornog svirača. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa