Vijećničko pitanje Alenke Verbanac

Od ponedjeljka zbog radova zatvorena Ulica Paola Sfecija

0

Radovi na sanaciji Ulice Paola Sfecija u Starom gradu krenuli su, a potom i stali. Koliko dugo će radovi trajati te kako će biti reguliran promet, zanimalo je vijećnicu Alenku Verbanac (IDS-ISU), na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Labina, održane u novoobnovljenoj Gradskoj vijećnici u zgradi Grada.

"Radovi na prometnici odvijaju se i danas gdje tvrtka Rakos za Županijsku upravu za ceste izvodi radove na izgradnji bankine sa desne strane, odnosno na dijelu gdje je poprilična visinska razlika a time i rizična točka prometnice. Na tom će se dijelu napraviti betonska pasica i postaviti novi branici a s lijeve strane prometnice sanirati će se postojeći derutni suhozid. No, valja znati da kada govorimo o ovoj investiciji nije riječ o pukom polaganju novog asfaltnog tepiha, već iziskuje niz drugih zahvata kao što je premještanje telefonskih kablova uključujući prespajanje na novu telefonsku centralu, zamjena dotrajalih vodovodnih cijevi od strane TD Vodovod te polaganje većeg broja cijevi fi 110 od trafostanice u Presici do skretanja za Brdo od strane tvrtke HEP ODS", pojasnio je gradonačelnik Glavičić.

Ujedno je najavio da od ponedjeljka kreću radovi na premještanju telefonskih kablova te će biti zatvorena prometnica a stanovnici Presike ulaziti će u naselje iz pravca Kanfarelići te izlaziti prema Starom gradu jednosmjernom prometnicom kao i do sada. Ako vremenski uvjeti to omoguće, ovi bi radovi trebali biti gotovi u roku četiri do pet radnih dana, te će se prometnica ponovno otvoriti.

Gradonačelnik Glavičić pozvao je građane a pogotovo stanovnike tog dijela grada, na razumijevanje te dodao kako je u razmatanju još jedno potencijalno rješenje a to je dvosmjerni promet od groblja do trafostanice. Sve to obzirom da će se u drugoj fazi izvoditi  radovi sa strane HEP-a i sanacija potpornoga zida. Procjena je da bi ti radovi trebali trajati  tjedan dana. Završna, treća faza je polaganje završnoga sloja asfalta koja bi trebala trajati 2 do 3 dana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa