Projekt ATTEND

Centar Liče Faraguna dobio opremu koja pomaže štićenicima

0

Centar „Liče Faraguna“ Labin sudjelovao je u projektu Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND, čiji je osnovni cilj bio omogućiti preduvjete koji doprinose jednakim obrazovnim mogućnostima za djecu s teškoćama u razvoju te njihovo bolje i uspješnije uključivanje u društvo.

Projekt vrijedan više od 4,24 milijuna eura provodio se u sklopu programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva te je s 85 % sufinanciran iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, dok je preostali dio financiran iz državnog proračuna.

Kao projektni partneri, u provedbi su sudjelovali Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Grad Reykjavik.

Centar „Liče Faraguna“ je, zajedno sa čak 33 odgojno-obrazovne ustanove iz 22 grada diljem Hrvatske, kroz ovaj projekt opremljen asistivnom tehnologijom, odnosno hardverskim i softverskim pomagalima koja su vezana uz uporabu digitalne tehnologije, računala, mobitela, elektroničkih naprava te netehnološkim rješenjima i pomagalima s ciljem poticanja, održavanja i poboljšanja funkcionalnih sposobnosti te povećanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju.

Projekt se provodio u razdoblju od 21. srpnja 2021. do 30. travnja 2024. godine, a  ustanovama sudionicama projekta ATTEND isporučeno je 5686 komada opreme asistivne tehnologije koju već koristi više od 1750 učenika. Ujedno, organizirano je 75 radionica za više od 1450 polaznika, pet webinara te e-tečaj kojeg je završilo 1152 polaznika.

Asistivna tehnologija ima široku primjenu te nije ciljano vezana samo uz edukaciju već i uz aktivnosti svakodnevnog života pa su uz opremanje, ravnateljici i djelatnicima Centra omogućene brojne edukacije kako bi novu opremu što kvalitetnije implementirali u daljnji rad s djecom, i nakon završetka projekta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa